Solo van pianist Matteo Myderwyk

Toen ik in Frankrijk aan het rondtoeren was kreeg ik een mailtje binnen van Matteo Myderwyk. Hij schreef dat hij de afgelopen zomer veel naar zwaluwen had geluisterd had en dat daar een aantal composities uit ontstaan waren en hij graag mijn Hyrundo sculptuur gebruiken voor een animatie bij zijn muziek.

Al bij de eerste tonen was ik verkocht. Ik voelde me diep verbonden zijn muziek, een energetische verbinding door de kunst.

Jarr Geerligs : Matteo kwam naar me toe met jouw zwaluwstaart kunstwerk voor zijn nieuwe album. met de vraag of ik dat tot leven kon wekken. Ik had voor 36daysoftype in 2020 een serie letters ontworpen waarbij ik me steeds door een dier liet inspireren. Voor het zwaluwstaart kunstwerk heb ik gekeken naar de lijnen. Welke kanten bewegen ze op? Hoe kan ik het kunstwerk laten vliegen. Bij de bruine en groene versie vind ik dat het best gelukt. Met de omklapping van de blauwe ben ik zelf minder blij. Maakt het kunstwerk wat platter en dat vind ik jammer. Ik had naar een andere oplossing moeten zoeken. De ruimtelijkheid tussen de vlakken is wel heel fijn bij de blauwe. 

Over Matteo Myderwyk

Matteo Myderwyk is opgeleid als klassiek pianist, maar besloot na het conservatorium alle muzikale regels en wetten van zich af te gooien. Zijn doel: muziek maken in het moment. Zo belandde Myderwyk in de wondere werelden van de free-jazz, de neoklassieke muziek en de elektronica en gaf hij optredens op Lowlands, Oerol en het Amsterdam Dance Event. Continu breekt hij wetten door te improviseren met keuzes van instrumenten.

Over Jarr Geerligs

Jarr Geerligs is een freelance art director, ontwerper, illustrator, animator en maker van andere werken van conceptuele kunst. Hij noemt zichzelf een professionele dromer & realiser.

https://jarr.nl/

Comments are closed